##REKLAM#

Nagykép: az Olimpiai Reménységek Versenyén résztvevő magyar csapat kerete. Poczkodi Zsófia az alsó sor szélén, 5-ös számú mezben. Forrás: MKOSZ.

A hagyományoknak megfelelően az Olimpiai Reménységek Versenyén a riválisok Csehország, Lengyelország és Szlovákia voltak. A válogatottunk címvédőként érkezett a tornára, de az erőviszonyok természetesen minden évben eltérőek. Az ORV esetében a Covid kényszerszünet után a visszatérésre tavaly év végén Lengyelországban került sor. Akkor mindhárom összecsapásukon fölényes sikert aratott a válogatottunk, átlagban 49.6 ponttal nyertek.

Idén a nyitónapon először Csehországgal mérhette össze tudását a magyar válogatott, ahol egy fordulatos mérkőzés folyamán a csehek bizonyultak jobbnak a végjátékban, ezzel 62-59-es arányban múlták felül válogatottunkat. Poczkodi Zsófia ezen a találkozón nem szerzett pontot.

A torna második napján a lengyelekkel mérkőzhetett meg Mészárosné Kovács Andrea csapata, ahol  kiemelkedő második félidejének köszönhetően - közel 20 ponttal múlta felül ellenfelét válogatottunk. A DVTK Akadémia játékosa ezen a találkozón a kezdőötösben kapott lehetőséget, végül 2 pontot szerzett.

A zárófelvonásban a szlovákok következtek. Kiélezett mérkőzésen a magyar válogatott győzedelmeskedett, Poczkodi Zsófia ezen a találkozón nem szerzett pontot. A magyar csapat aranyéremmel zárta a tornát, miután a kialakuló körbeverésben a mieink rendelkeztek a legjobb pontkülönbséggel.

december 28-30. Helyszín: Piešťany, Diplomat Aréna

Magyarország - Csehország 59-62 (14-14,13-27, 22-8, 10-13)
Lengyelország - Magyarország 56-74 (10-11, 23-13, 13-28, 10-22)
Szlovákia – Magyarország 61-68 (26-18, 16-17, 12-19, 7-14)

Értékelés

Poczkodi Zsófia: Körülbelül egy hét pihenőt kaptunk a két ünnep között, de ettől függetlenul nagyon vártuk a tornát, mert meg akartuk mutatni, mire vagyunk képesek.

Sajnos az első meccs nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, a csehekről tudtuk, hogy ők nagyon erőszakosak lesznek. Úgy gondolom, hogy mi azon a meccsenvoltunk olyan határozottak, hogy fel tudjuk venni a harcot, de végül nem a mi kedvünk szerint végződött a mérkőzés.

A második meccsen a lengyelek ellen léptünk pályára. Szerintem ott játszottunk a legjobban az egész tornán, sikerült is győzelmet aratni.

A harmadik meccsről sejtettük, hogy könnyebb lesz, mivel a szlovákok az előző két meccset elvesztették. A hozzáállásunk meg is mutatkozott a meccs elején, de szerencsére a meccs végére össze tudtuk kapni magunkat, és meg tudtuk fordítani a meccset.

A saját eredményemmel nem vagyok teljesen elégedett, nagyon izgultam, mivel ez volt az első válogatott szereplésem a meccseken. Nagyon vártam ezt a tornát, hogy bebizonyítsam, hogy itt a helyem. Úgy érzem többet kellett volna vállalnom a támadásban, valamint a védekezésben meg keményebbnek kellett volna lennem.

Összességében nagyon örülök,hogy részt vehettem ezen a tornán, és hogy a hazámat képviselhettem. Remélem, hogy lesz még a jövőben ilyen lehetőségem.