Nemzetközi torna fináléjának adott otthont a DVTK Aréna. Az idén első alkalommal megrendezésre kerülő, hagyományteremtő céllal életre hívott Közép-európai Liga (MEL) U17-es korosztályának FinalFour eseményét rendezték meg Diósgyőrben. A háromnapos torna döntőjéne a házigazda, alapszakasz-győztes DVTK mellett a Soproni Darazsak és a Young Angels Kosice kvalifikálta magát, a nevezést visszamondó Venezia helyét pedig a svéd Norrköping foglalta el. A négyes döntőt körmérkőzéses rendszerben bonyolították le.

A DVTK KA U17-es csapata magabiztos játékkal, mindhárom mérkőzését megnyerve tudott diadalmaskodni, végül második helyen a Sopron, harmadik helyen pedig a Kassa zárt, megőrizve ezzel az alapszakasz rangsorát. A torna végeztével számos egyéni díj is kiosztásra került, melyben szintén nagyszerűen teljesítettek a diósgyőri fiatalok. A négyes döntő legértékesebb játékosának (MVP) Fárbás Elizát választották, a DVTK 16 éves tehetsége teljesítményével kiemelkedett a mezőnyből. A torna All-Star ötösébe is befért egy hazai játékos, Poczkodi Zsófia kiegyensúlyozott, megbízható erőssége volt Stefan Svitek csapatának. A különdíjban részesülőkön túl a szakmai zsűri minden csapatból kiválasztott további egy játékost, akit díjazott: diósgyőri részről a mindössze 14 éves Ocsenás Mónának ítélte ezt a címet a szakma.

Fent: Fárbás Eliza átveszi a legértékesebb játékosnak járó díjat Magyar Gergelytől, a DVTK Kosárlabda Akadémia igazgatójától. Lent: Poczkodi Zsófia (balra) és Ocsenás Móna is egyéni díjban részesült. Fotók: Osztie Tibor / MELBASKET

U17  Basketgirls X MEL Final Four

2023. április 14., péntek, DVTK Aréna
DVTK Akadémia - Soproni Darazsak Akadémia 60-50 (16-6, 19-13, 16-16, 9-15) Statisztika

2023. április 15., szombat, DVTK Aréna
DVTK Akadémia - Norrköping Dolphins (SWE) 64-42  (19-11, 20-9, 17-14, 8-8) Statisztika
 
2023. április 16., vasárnap, DVTK Aréna
DVTK Akadémia - Young Angels Košice (SVK) 73-50 (14-14, 15-15, 21-13, 23-8) Statisztika
 
A mérkőzések teljes, élőképes közvetítése visszanézhető a MEL YouTube csatornáján.
A tornán és a díjátadó eseményen készült képeket a MEL hivatalos oldalán közzétett galériákban lehet megnézni.

A négyes döntő teljes eredménylistája