- Milyen céllal utazunk a tornára? Mik a terveid, elvárásaid?

- Elsődleges célunk, hogy a srácok visszatérjenek a meccsrutinhoz. Szeretnék mindenkinek lehetőséget adni a bizonyításra, de az is fontos, hogy az eddig csak edzésen gyakorolt taktikát és mozgásokat, mérkőzés szituációkban is ki tudjuk próbálni. Nem az eredmény lesz a legfontosabb, várhatóan négy sorral fogunk játszani, de természetesen ettől függetlenül, mindig a győzelem a célunk. Mindenképpen meg akarjuk mutatni, hogy helyünk van ezen a szinten, bár egy kis hátrányt jelent számunkra, hogy ellenfeleink már előrébb tartanak a felkészülésben. Remélem jó és szoros meccseket fogunk játszani, és hasznos lesz számomra és a srácokra számára is ez a három nap.

- Mennyire ismered az ellenfeleket?

- Nem igazán. Azt tudom, hogy mindegyik nagyon kemény ellenfél lesz, hiszen remek bajnokságokból érkeznek, de azt nem tudom, hogy milyen kerettel fognak érkezni. Alapvetően egy új tapasztalat lesz számomra is. Emlékeim szerint még nem mérkőztem meg szlovák és lengyel csapatokkal korábban, de mivel majdnem az összes környező országban dolgoztam már, nem gondolom, hogy ez problémát jelentene. Remélem jó hangulatú torna lesz, és ki tudjuk szolgálni a minket elkísérő szurkolóinkat is.

Szerda délután Doug Bradley az utazó keretet is kijelölte. A Jegesmedvék 23 játékosa mellett, egy új játékos is a csapattal tart. Lehetőséget kap a bizonyításra Vladislav Sokolov, aki néhány napja csatlakozott az együttes edzéseihez, ahol a szakmai stáb folyamatosan teszteli a képességeit. Az orosz védő Szentpéterváron született 1995.05.07-én, a junior ligák után az orosz egyetemi bajnokságban játszott, majd kipróbálta magát az MHL-ben és GMHL-ben is. Szerződtetéséről később születik döntés.

A DVTK Jegesmedvék Zólyomra utazó kerete:*

Kapusok:

Adorján Attila #30
Kiss Bence #31

Védők:

Bernáth Milán #14
Gőz Balázs #3
Joe, Colin #27
Laczkó Ákos #16
Láda Balázs #17
Leppanen, Jarkko #39
Sokolov, Vladislav #25
Vojtkó Mátyás #54

Támadók:

Albert Tibor #24
Benedek Roland #15
Galanisz Nikandrosz #8
Hajós Roland #7
Karda Milán #9
Magosi Bálint #82
Miskolczi Márk #71
Pavuk Attila #12
Popovics Patrik #10
Ritó László #19
Sakaris, Peter #11
Sági Martin #5
Szopos Ottó #23
Tóth Adrián #22

*A játékosok neve mellett szereplő mezszámok még nem a véglegesek, csak a felkészülési időszakban használják ezt a számozást.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!