Összefoglaló 2016. augusztus 18., csütörtök

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 3-4

Lejátszotta első mérkőzését a házigazda zólyomiak ellen a Pavel Zabojnik Emléktornán a DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata. A szlovák extraliga tavalyi döntősét érezhetően meglepték a diósgyőriek, a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született döntés, végül büntetőkkel nyertek a piros-fehérek.

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 3-4


Remekül kezdte a mérkőzést a DVTK Jegesmedvék csapata. Az első percekben érezni lehetett, hogy az utóbbi napok kemény munkája után, mindenki ki volt éhezve arra, hogy mérkőzést játsszon. Ez a lendületes kezdés láthatóan meglepte a kicsit kényelmesen kezdő ellenfelet és Tóth Adrián illetve Miskolczi Márk remek góljaival gyorsan kétgólos vezetésre tettünk szert. Ezt követően az ellenél is magasabb sebességi fokozatra kapcsolt, és néhány könnyen befújt kiállításnak köszönhetően még az első harmad vége előtt egy 5-3-as szituációt gólra váltottak.

A második harmad kevesebb helyzetet, ellenben még több diósgyőri kiállítást hozott. Az egyik ilyen szituációból egyenlíteni tudtak a házigazdák.

A harmadik harmad számos vitás esetet, és paprikás helyzetet hozott magával. Előbb Sakarist ütötték fejbe ütővel, majd Leppanen keveredett verekedésbe, amiért végleg el kellett hagyni a jeget. Magosi egy gyönyörű emberelőnyös góllal ismét megszerezte a vezetést, de a zólyomiak egy újabb emberelőnyből ismét egyenlíteni tudott. Mindkét oldalon számos esély nyílt arra, hogy a rendes játékidőben eldöntsék a mérkőzést, Joe is verekedésbe keveredett, de az eredmény már nem változott. Jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás nagy helyzeteket igen, gólt nem hozott, így jöhettek a büntetők. A DVTK Jegesmedvék első játékosa Galanisz a kapus lábai között bevágta, több gól pedig nem született. Mindez azt jelenti, hogy a DVTK Jegesmedvék csapata legyőzte a házigazda szlovák élcsapatot, két pontot szerezve a tornán. Folytatás pénteken délben a HC 07 Detva ellen.

 

DVTK (@dvtkinstagram) által közzétett fénykép,


Felkészülési mérkőzés

HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0 - 0-1)

Zólyom, 150 néző. Játékvezetők:Vojtek, Rojík, Šebeň
HKM Zvolen: Baroš (Cibuľa) - Rehák, Juraško, Klhůfek, L. Jurík, P. Zuzin - Valenta, Andersons, Obdržálek, Mráz, J. Jurík - Demiters, Habšuda, Ďaloga, Jakubík, Hruška - F. Fekiač, Sloboda, Misenjov, N. Ondris, Žilka
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Kiss) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Sakaris, Hajós, Tóth, Gőz, Joe - Sági, Ritó, Miskolczi, Laczkó, Vojtkó - Albert, Szopos, Popovics, Sokolov, Bernáth.

Gólok:

1. harmad: 06:25: Tóth (Pavuk, Galanisz) 0-1
1. harmad: 10:25: Miskolczi (Pavuk, Láda) 0-2
1. harmad: 13:36: Mraz (J. Jurik, Valenta) emberelőnyből 1-2

2. harmad: 42:47: Daloga (Fekiac) emberelőnyből 2-2

3. harmad: 45:53: Magosi (Galanisz) 2-3
3. harmad: 47:05: J. Jurik (Obdrazek, Valenta) 3-3

Doug Bradley: - Nagyon büszke vagyok arra az erőfeszítésre, amit a srácok ma nyújtottak. Az egész nyári munkájuknak most érett be a gyümölcse, mert egy fizikailag is nagyon kemény mérkőzésen vagyunk túl, amin bebizonyították, hogy már most jó erőben vannak. Mivel rengetegszer kerültünk emberhátrányba, erre az erőre nagy szükségünk is volt, és nem lehet szó nélkül elmenni a fantasztikus kapusteljesítmény mellett sem. A mai teljesítmény rendkívül boldoggá tesz. Most pihennünk kell, hiszen alig 14 óra múlva ismét pályán leszünk egy újabb erős rivális ellen.

Farkas Tamás (kapusedző, aki ezen a mérkőzésen a másodedzői feladatokat is ellátta): - Igazi csapatmunka volt a mai győzelem, hiszen nagy ellenszélben kellett játszanunk, de a srácok bebizonyították, hogy az ilyen nehéz helyzetekben is lehet rájuk számítani. A kapusteljesítmény kiváló volt, Attila remekül védett, és a társak is megfelelően támogatták.

Doug Bradley előzetes várakozásai és a DVTK Jegesmedvék kerete ide kattintva olvashatóak.

Menetrend és eredmények

2016. augusztus 18., csütörtök

12:00: HC Donbass Doneck - Sahtor Soligorsk 4-7 (0-1, 2-4, 2-2) Büntetők: 2-3
15:30: GKS Tychy - HC 07 Detva 5-6 hu. (0-1, 3-2, 2-2, 0-1) Büntetők: 0-2
19:00: HKM Zvolen - DVTK Jegesmedvék 3-4 (1-2, 1-0, 1-1, 0-0 - 0-1)

2016. augusztus 19., péntek

12:00: DVTK Jegesmedvék - HC 07 Detva
15:30: HC Donbass Doneck - GKS Tychy
19:00 HKM Zvolen - Sahtor Soligorsk

2016. augusztus 20., szombat

12:00: DVTK Jegesmedvék - GKS Tychy
15:30: HC 07 Detva - Sahtor Soligorsk
19:00: HKM Zvolen - HC Donbass Doneck

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!