- Női szakágunk továbbra is azért dolgozik, hogy egyre több tehetséget adjunk fel a felnőtt csapatunknak, egyre többen mutatkozhassanak be a korosztályos válogatottaknál, de végső soron a magyar labdarúgást vigyék még előrébb – mondta Sütő Krisztián, a DVTK LSA női szakágvezetője. -  Az előző évek után újabb tehetségek érdemelték ki, hogy aláírhassák első profi szerződésüket, de mindez nem csupán az ölükbe hullott, hanem rengeteget dolgoztak érte. Magyar Hanna és Madarász Laura egyaránt az NB I.-es kerettel készülnek hétről-hétre, mi több már be is mutatkoztak az első csapatunknál. Ezzel a hozzáállással, mentalitással ahogy ők állnak a labdarúgáshoz és klubunkhoz, nem volt kérdés, hogy megérdemlik-e ezt a bizalmat. Reméljük, hogy élnek is vele és még tovább fognak fejlődni. Ezzel a gesztussal is szeretnénk az akadémián edződő további játékosoknak is egy motivációt mutatni, hogy kemény munkával mindenki elérheti a céljait, hiszen ahogy ők is, úgy mi is az akadémián azért dolgozunk, hogy a játékosaink minél magasabb szintre juthassanak el. 

Madarász Laura bár a DVTK-Vénusz futsal utánpótlásában ismerkedett meg a labdarúgással, igazolt labdarúgó először Kazincbarcikán lett, ahol az utánpótlás csapatokat végig járva - egy rövid hatvani kitérőt követően - a felnőttek között is bemutatkozhatott az NB II.-es bajnokságban. A rendkívül eredményes kazincbarcikai teljesítményére felfigyeltek a Ferencvárosnál, ám egy Magyar Kupa mérkőzést leszámítva a zöld-fehérnél többnyire az utánpótlás csapatokat erősítette a 2022/2023-as bajnoki kiírásban. A nyáron tért vissza Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyébe, immár a DVTK hívására és lett a DVTK első csapatának tagja. Az eddig lejátszott mérkőzéseken eddig minden alkalommal (6 Simple Női Liga és 1 Simple Női Magyar Kupa) a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a még mindig csak 17 esztendős középpályásnak Bém Gábor vezetőedző. Madarász Laura tagja volt az U19-es női labdarúgó válogatott legutóbbi összetartásán résztvevő keretnek is.

- Egy éves, rövid fővárosi szereplést követően tértem vissza a vármegyébe - kezdte Madarász Laura, a DVTK női csapatának középpályása. - Örülök, hogy hétről-hétre a legmagasabb szinten bizonyíthatok, hiszen amióta a DVTK-hoz csatlakoztam, minden alkalommal kezdőként kaptam szerepet a felnőtt csapatban. Igyekszem úgy dolgozni a jövőben is, hogy ez a tendencia így maradjon, és remélem rövidesen megszerzem az első gólomat is piros-fehér színekben. Köszönöm a belém fektetett bizalmat, és bízom benne, hogy mind egyénileg, mind csapat szintjén fejlődni tudunk és szép eredményt érünk majd el az idény végén.

Névjegy

Név: Madarász Laura
Születési idő: 2006. március 17.
Poszt: középpályás

Pályafutása

2023/2023 DVTK
2022/2023 Ferencvárosi TC
2021/2022 Kazincbarcikai SC FC
2020/2021 Kazincbarcikai SC FC
2020/2021 FC Hatvan utánpótlás
2019/2020 Kazincbarcikai SC FC utánpótlás
2018/2019 Kazincbarcikai SC FC utánpótlás

Magyar Hanna Boglárka szintén a DVTK-Vénusz futsal csapatában kezdte karrierjét, majd nagypályás labdarúgóként a Mezőkövesd leány csapatait erősítette több szezonon keresztül. A 2021/2022-es idényben tért vissza a DVTK-hoz, és párhuzamosan lépett pályára a nagypályás utánpótlás együttesekben, valamint a piros-fehérek felnőtt és utánpótlás futsal csapataiban. A 17 esztendős szélső támadóként és középpályásként bevethető játékos folyamatosan a DVTK első csapatának edzéseit látogatja.   

- Örülök, hogy számomra is profi szerződést kínált a klub, amelyre igyekeztem az elmúlt időszakban rászolgálni - mondta el Magyar Hanna Boglárka, a DVTK támadója. - A fejlődésem szempontjából nagyon jó helyen vagyok, hiszen mind a körülményeket, mind a szakembereket tekintve nagyszerű lehetőségek vesznek körül, és egyszerre több csapatban is mérkőzést tudok játszani, ami azt hiszem a legtöbbet jelenti egy játékos fejlődése szempontjából. Innentől azért fogok dolgozni, hogy a felnőtt csapatban is megkapjam a lehetőséget és bemutatkozhassak az élvonalban.    

Névjegy

Név: Magyar Hanna Boglárka
Születési idő: 2006. április 7.
Poszt: támadó

Pályafutása

2023/2023 DVTK
2022/2023 DVTK és DVTK futsal
2021/2022 DVTK és Miskolci Vénusz futsal
2020/2021 Mezőkövesd Zsóry FC utánpótlás
2019/2020 Mezőkövesd Zsóry FC utánpótlás és Miskolci Vénusz futsal
2018/2019 Mezőkövesd Zsóry FC utánpótlás
2016/2017 DVTK-Vénusz futsal