csapatorvos HUN Járosi András Járosi András dr. Németh Zoltán dr. Németh Zoltán

dr. Szabó Zsolt

Születési idő 1960.08.20 (63 éves)
Születési hely Marovásárhely

Dr. Szabó Zsolt PhD, traumatológus, sebész, kézsebész szakorvos a BAZ Megyei Egyetemi Oktató Kórház traumatológus főorvosa, a Miskolci Kézsebészeti Centrum vezetője, a Miskolci Egyetem Egészségügyi karának egyetemi docense.

Szabó doktor a kézsebészet és a baleseti sebészet hazai és nemzetközi szakmai hierarchiájában jelentős eredményeket ért el. A Magyar Kézsebész Társaság elnöke, a Magyar Traumatológus Társaság Vezetőségi Tagja, a Traumatológiai és Kézsebészeti Szakmai Kollégium tagjaként szervesen részt vesz mindkét szakma irányításában szervezésében. Nemzetközi színten mint a svájci AO Trauma International arany fokozatú oktatója a modern csontegyesítő módszereket oktatja világszerte. Egyedülálló módon a világon ő az egyetlen olyan kézsebész akit demokratikus választások során előszőr az Európai Kézsebész Társaság vezetőjének, majd idén Buenos Airesben a Kézsebészeti Világtársaság Elnökének választottak. Az európai kézsebészeti szakvizsga megreformálása, az Európai Kézsebészeti Tanács létrehozása az ő nevéhez fűződik. 

A versenysporttal való kapcsolata  gyerekkorában kezdődött és másfél évtizedes NB I-es párbajtőrözői karierrel folytatódott.

2016 óta a DVTK egészségügyi igazgatója
2019-től a DVTK Medical orvosigazgatója