Beharangozó 2021. április 20., kedd

"A budafoki győzelem megerősítette a hitet"

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában szerda délután hazai pályán játszik a DVTK, az ellenfél a PAFC csapata lesz. A találkozó előtt Zoran Zekić vezetőedzőt kérdeztük.

"A budafoki győzelem megerősítette a hitet"


Múlt pénteken idegenben győzött a DVTK, de a sűrű programnak köszönhetően már itt a következő feladat, szerda délután a PAFC látogat Diósgyőrbe.

- Budafokon többet nyertünk, mint három pont - vélekedett Zoran Zekić -, mert azt látom a játékosokon, hogy ismét hisznek magukban, és hisznek benne, hogy jövőre is az élvonalban játszunk. A győzelem újra megerősítette őket abban, hogy érdemes az utolsó pillanatig küzdeni.

Győztes csapaton ne változtass! - szól a magyar futballközhely.

- Horvátországban is ismerjük ezt a mondást - bólogatott -, de néha taktikai vagy egyéb okokból egy sikeres mérkőzés után is változtatni kell. Szinte a teljes tavasz során folyamatosan azt a játékot kerestük, amivel eredményesek lehetünk, és bízom benne, ami Budafokon működött, az a PAFC ellen is eredményre vezet. Ezért nem tervezek nagy változásokat.

Budafokon Goran Milović, Diego Živulić és Stefan Dražić eltiltás miatt nem léphetett pályára, de Molnár Gábor, Makrai Gábor vagy éppen Luka Marin sem kapott játéklehetőséget, azaz ők kipihenten várhatják a szerdai találkozót.

- A pihent játékosok mindig jól jönnek - helyeselt a horvát sportszakember -, most fordulunk rá a bajnoki hajrára, ilyenkor még fontosabb, hogy legyen választási lehetőség. Nagy segítség, ha minőségi játékosok várnak bevetésre, akikkel erősebb lesz a csapat. És mivel ötöt lehet cserélni, a kispadról beállók is új lendületet vihetnek a csapatba.

A PAFC minden bizonnyal a dobogó második helyén zárja a bajnokságot, hiszen 4 fordulóval a vége előtt 11 pont a hátránya az éllovas FTC, és 8 pont az előnye a harmadik Fehérvár előtt.

- Véleményem szerint a Puskás Akadémia az egységes védekezés és a hatékony támadójáték miatt jelenleg jobb formában van, mint az FTC - osztotta meg. - Hornyák Zsolt két azonos képességű sort is ki tud állítani, akik rendkívül dinamikusan játszanak, igyekeznek egy-két érintéssel megjátszani a labdát, és a kiváló képességű labdarúgóknak köszönhetően nagyszerűen támadják az üres területeket.

Márciusban küszködöt a gólszerzéssel a DVTK, ezért Budafokon veszélyes támadásokat várt csapatától a diósgyőri vezetőedző. A BMTE ellen a két gól mellett több ziccert is kidolgozott a csapat, nem beszélve a kisebb lehetőségekről.

- Részletesen kielemeztük a Budafok elleni találkozót, és az elemzés eredményét megmutattuk a csapatnak is. Most már kívülről is látták, mi vezetett eredményre, és biztos vagyok benne, ezen az úton haladva a PAFC ellen is sikeresek leszünk. Legutóbb életben tartottuk az esélyeinket, és ugyan nincs minden ütőkártya a mi kezünkben, de saját magunknak is sokat kell tenni a bennmaradásért - zárta Zoran Zekić.