Összefoglaló 2023. augusztus 14., hétfő

"Támadóként a gólszerzés a feladatom"

A DVTK döntetlent játszott a Paks ellen az OTP Bank Liga 3. fordulójában. A találkozót követően a diósgyőri gólszerzőt, Bright Edomwonyit kérdeztük.

"Támadóként a gólszerzés a feladatom"

A DVTK korán vezetést szerzett a Paks ellen, majd még az első félidőben egyenlített az ellenfél. A második félidőben a DVTK alakított ki több helyzetet, de az eredmény már nem változott.

- Jól kezdtük a mérkőzést, az első 10-15 perc kifejezetten jól sikerült - idézte fel Bright Edomwonyi. - Ám a folytatásban nem koncentráltunk eléggé, ami meglátszott a mérkőzésen. A második félidőre azonban ismét jól jöttünk ki, és újra a saját játékunkat játszottuk. Mindent megtettünk a győzelemért, ám sajnos nem jött össze.

A diósgyőri gólt Bright Edomwonyi szerezte Bitok Stephen beadását követően.

- Mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy a DVTK-nak van egy jól felépített taktikája, amiben mindenkinek megvan a szerepe, és keményen dolgozik minden mérkőzésen, hogy elvégezze a munkáját - mondta. - Az én feladatom a gólszerzés, csak a dolgom végeztem. Az edzéseken rengeteget gyakoroltuk a hasonló játékhelyzeteket az elmúlt hetekben, hiszen tudtuk, hogy eredményesek lehetünk belőle. Steve (Bitok Stephen - a szerk.) beadta középre, én pedig befejeltem, szerencsém volt, hogy a Paks ellen kijött a sok gyakorlás

A Paks elleni találkozón rajta kívül Holdampf Gergő is vérző fejsérülést szenvedett.

- Ilyen a foci, ez is a játék része. Csinálom tovább a dolgom, nincs semmi baj - nyugtatott meg mindenkit.

Egy héttel korábban Mezőkövesden is hasonló módon alakult a mérkőzés, akkor egy turbánnal a fején, és szintén gólszerzőként jött le a pályáról a nigériai támadó.

- A mezőkövesdi meccsen az ellenfél hosszan előreívelt, magas labdákkal próbálkozott ahelyett, hogy a földön próbálta volna megjátszani azt. Ilyenkor fel kell venni a kesztyűt, és nekünk is bele kell állni a harcba, és az ilyen mérkőzéseken előfordulnak hasonló esetek - reagált.

Az első három diósgyőri mérkőzésén két gólt szerzett a 34-es számot választó csatár.

- Ahogy említettem, a DVTK-nak megvan a jól felépített taktikája, ami a vezetőedző játékfilozófiáján alapul. Nekünk, játékosoknak ezt kell magunkévá tenni, és a lehető legjobban megvalósítani. Támadóként a gólszerzés a feladatom, ezt gyakoroljuk az edzéseken, így a meccsen is van hová nyúlni.

A DVTK három mérkőzésen négy pontot szerzett.

- Elég kemény csapatok ellen játszottunk az első három fordulóban, mert nem mindegyik akart valójában focizni, hanem csak előre ívelgették a labdát. Megyünk tovább, pénteken már újabb bajnoki mérkőzés vár ránk, ahol újabb pontokat akarunk szerezni - mondta végezetül Bright Edomwonyi.